3 oktober 2024

Praktijkschool Uithoorn: klaar voor de toekomst

Praktijkschool Uithoorn viert vandaag een feestje. De middelbare school, onderdeel van Dunamare onderwijs, gaat verder onder een andere naam met een geheel nieuwe huisstijl én logo. Vandaag wordt dit feestelijk onthuld. Directeur Pim Teunissen: “Onze nieuwe huisstijl is fris, vrolijk en passend bij de tijd. Hiermee zetten we ons praktijkonderwijs op de kaart.” 

De school is verheugd om de wereld vanmiddag kennis te laten maken met de nieuwe naam én bijbehorende nieuwe ‘look and feel’ waarin de leerlingen een grote rol spelen. Teunissen: “Wij zijn trots op de leerlingen en zij op de school. Daarom komen hun gezichten terug in onze huisstijl en zijn de leerlingen ook betrokken bij de totstandkoming van het logo.”

Actieve stem

De school heeft alle ontwerpen aan de leerlingenraad getoond. Teunissen: “Als je wilt dat de leerlingen het logo omarmen en met trots uitdragen, dan moet je ze er actief over laten meedenken. Het logo dat onze leerlingenraad koos, was ook favoriet bij onze onderwijsgroep Dunamare. Dit beaamt maar weer dat je dit soort beslissingen prima aan leerlingen kunt overlaten.”

Op de kaart

Met de nieuwe huisstijl hoopt de praktijkschool zich nog beter op de kaart te zetten in de regio. Teunissen: “Wij richten ons op een heel mooie doelgroep binnen de onderwijswereld en heeft een team van bevlogen docenten dat zich met hart en ziel voor de leerlingen inzet. Met onze nieuwe huisstijl willen we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met onze school.” Naast een nieuwe huisstijl brengt de school ook de eerste editie uit van de schoolkrant ‘Praktijkpraat’. “Hierin delen onze leerlingen verhalen uit de praktijk en geven wij een inkijkje in ons mooie praktijkonderwijs!”